i Produkter og tips den 12. oktober 2015 .

Så er vi i oktober dere, å høsten har lagt seg over oss. Jeg synes egentlig at høsten er en deilig årstid. Luften er frisk, fargene er vakre, høstmoten er i butikkene, å man kan tulle seg inn i deilige strikkegensere og skjerf, og endelig ta frem støvlettene igjen. Kveldene blir mørkere, å man kan med god samvittighet sitte inne hele kvelden å se serier å tenne stearinlys. Men det er en ting jeg hater med høsten; jeg blir så tørr. Overalt. Nå om dagen er det leppene som er det aller verste. De er helt knusk, stramme og flassete. Så da kan man jo bare glemme leppestiften. Så jeg kunne godt trengt noen råd på hva jeg kan gjøre med dette problemet.

Miss Perfect.

 

Ekspertens råd:

Det er helt sant som du sier Miss Perfect, man blir tørr om høsten og vinteren. Grunnen til dette er at kulde og ett mindre fuktig klima, som vi ser om høsten og vinteren, reduserer fuktighetsmengden i huden, som resulterer i at huden blir tørr.. Ett av de mest utsatte stedene er som du sier leppene..

Det finnes noen gode råd når det kommer til behandling, samt motvirking av tørre lepper:

1. Tilfør tilstrekkelig med fuktighet til leppene. Bruk en leppepomade som ikke inneholder vann (dette er utrolig viktig da vannet vil virke uttørkene på leppene), men godt med næring. Jeg ville anbefalt emerginC Scientific Organics In lips we trust, dette er en pleiende og beskyttende leppepomade i en serie med minst 70% organiske ingredienser og 100% naturlige ingredienser, med høy innhold av aktive ingredienser. Denne inneholder bla. sheasmør, bivoks, kokosnøttolje og vitamin E, som alle er svært fuktighetsgivende, og binder fukten i huden. 

2. Hvis du har problemer med at huden på leppene flasser og sprekker er det lurt å bruke en peeling en gang i uken. Dette er for å fjerne den døde huden på en mest mulig skånsom måte, samt myke opp og revitalisere huden på leppene. Jeg synes emerginC Scientific Organics sin Ginger-lime sugar scrub er verdens beste skrubb! Denne er egentlig laget til å bruke på kroppen, men siden det er en sukker-skrubb, er den svært skånsom. Denne skrubben har ett høy innhold av sheasmør, kokosolje og vitamin E, den "smelter på huden" mens man jobber, som gjør at de gode oljene trukket godt inn i huden, å jeg synes derfor at denne skubben også passer godt til leppene. Avslutt med In lips we trust leppepomade, for ekstra fukt og beskyttelse!

Tips:

  1. Unngå produkter med vann, vanntørker ut!
  2. Ikke slikk deg på leppene. Det finnes enzymer i spyttet designet for å bryte med mat, disse vil også virke nedbrytende på fett/fukt i leppene, og derfor tørke ut.
  3. Gå aldri ut i kaldt vær uten leppepomade hvis du har problem med tørre lepper. 
  4. Bruk leppepomade under leppesift, spesielt hvis du skal bruke en med matt finish, resulatatet vil bli penere når leppene er fuktet, og leppestifen vil ikke tørke ut. 
    NB: La leppepomaden tørke helt inn før du påfører leppestiften for å unngå at holden skal svekkes, og at leppestiften sklir ut.