i Produkter og tips den 10. august 2015 .

Søsteren min har bursdag om en uke, å som vanlig spurte jeg henne hva hun ønsket seg. For engangsskyld hadde hun noe å komme med! Søsteren min har nettopp fått sitt 2 barn, og under dette svangerskapet ble hun svært plaget med pigmentflekker. Hun synes selvsagt at dette er veldig plagsomt og sjenerende. Å ønsket seg veldig ett produkt som kunne hjelpe mot dette. Så da lurer jeg på hva jeg burde kjøpe til henne?

Miss Perfect.

 

Ekspertens råd:

Pigmentflekker kan vært svært sjenerende for de som plages med det, spesielt når de kommer i ansiktet. De kan også være vanskelig å dekke over med make-up, spesielt hvis de fermstår mørke. Pigmetfekker kommer i forskjellig form, og varierer i størrelse og hyppighet.

I all hovedsak er pigmetflekker en hyperpigmentering i huden, der det blir en overproduksjon av melanin som er hudens fargepigment. Vi skiller i mellom to typer pigmentflekker; melasma og solare lentigines, også kjent som leverfelekker.

Melasma er den typen pigmentflekk som ligger dypt i huden, og som forekommer pga. hormoner. Dette er den typen man som regel ser hos relativt unge mennesker, gjerne ved bruk av p-piller, graviditet og kvinnlig hormonell ubalanse. Melasma kan trigges av soleksponering.
Melasma er den vanskeligste typen av pigmentflekker å behandle, siden den ligger dypt, men produkter med blekende egenskaper, vil ha god effekt på huden. Det er også ekstremt viktig å bruke god beskyttelse i solen, da melasma gjerne blusser opp igjen ved soleksponering.

Solare lentigines eller leverflekker som vi kalller det, er en anne type pigmentflekk. Leverflekker har ingenting med leveren å gjøre, å er kun overfladiske flekker som forkommer grunnet overeksponering av sol. Denne typen ser man mye på voksen hud, og i tilfeller der huden ikke har blitt godt nok beskyttet mot solen.
Leverflekker er lettere og behandle da de kun er ovefladiske, bruk produkt med blekende egenskaper, og vær svært nøye med solbeskyttelse, både for å unngå tilbakevending, men også for å forebygge mot nye flekker.

 

Her kommer en produkt anbefaling mot pigmentflekker:
 

1.emerginC spot lightening serum:
Dette er ett serum du påfører direkte på pigmentflekken. Brukes morgen og kveld, til ønsket resultat. Virker blekende.

2. emerginC 20% Vitamin C serum:
Dette er ett høykonsenteret 20% vitamin C serum. Brukes morgen og kveld. Vitamin C har flere positive egenskaper for huden, balnd dem er det at den virker blekende på pigmentflekker, og jevnene på hudens tone og tekstur.

3. emerginC Scientific Organics at-home facial peel + Clarifying kit:
To-delt hjemme-behandlingssett. Den del med fruktsyrepeeling og en del med en aktive toner. Har svært mange gode effekter på huden, blant dem virker den lysnende og jevner hudens tone.

4. emerginC Sun 30+
Solkrem med fantastisk beskyttelse. Dette er en krem med fysisk filter, og spf 30+. Kommer i både transparant og farget.

 

Så da har du noen tips til brusdagsgave Miss Perfect, å uansett hva du velger å kjøpe; ta med solkremen! Det er det aller viktigste for både å beskytte huden, men også for å motviker tilbakekomst av pigmentflekker og dannelse av nye!