i Produkter og tips den 07. september 2015 .

Jeg klør meg i ansiktet, huden er ru, stram og sår. Idag føler jeg meg like tørr som vitsene til naboen, han jeg alltid treffer ved postkassen, som alltid har en “god” gammal en på lager.. Jeg skjærer en grimase, det kjennes ut som huden kommer til å sprekke. Jeg trenger garantert hjelp, men har jeg tørr hud? Det er jo også noe som kalles fuktfattig hud? Hvilke produkter vil passe best for å behandle huden min nå?

Miss Perfect.

 

Ekspertens råd:

Tørr hud en en egen hudtype. Den blir ofte forvekslet med fuktfattig hud, som kun er en hudtilstand, der huden mangler fukt. Men ved tørr hud er det også sebum (fett) huden mangler, ikke bare fuktighet.

Tegn som karakteriserer tørr hud er at huden er tørr, blass, stram, ru, sår og gjerne flasser. Tørr hud har dessuten utrolig fine porer, og er aldri blank, dette kommer av at huden ikke har noe overskuddsfett som legger seg på hudoverflaten.
Det er typisk for tørr hud at den blir verre av kaldt vær, det er derfor mange som sliter ekstra om høsten og vinteren. Det er derfor utrolig viktig at man tilfører huden nok fukt og næring, i form av fettholdige prdukter.

 

Her kommer en produkt anbefaling til alle som sliter med tørr hud:

1.Rens: emergin C Aromatic cream tea cleanser.
Dette er en mild å god krem rens. Den fjerner skitt og make-up rester effektivt, uten å stjele fukt fra huden. Denne  renser er også tilpasset sensetiv hud, som passer bra da tørr hud i perioder kan være følsom og sensitiv.

2. Toner: emergin C Lavendel toner.
Dette er en mild og god toner, laget for sensitiv hud. Jeg ville anbefalt denne også for     tørr hud, da den er beroligende på huden, samt at den ikke stjeler fukt.

3. Serum: emergin C Hydra Capsuals.
Dette er ett fantastisk serum som kommer i små “porsjons” kapsler. Dette er ett             oljebasert serum med masse pleie og næring til huden. Perfekt for å balasnere tørr hud. Hydra casuals er ett skikkelig SOS produkt for tørr, sår og flassende hud. Brukes etter behov, ved svært tørr hud, anbefales det morgen og kveld.

4. Krem: emergin C Hypervitalizer Cream.
Hyper vitalizer krem er en lett, med likevell rik dag/natt krem. Denne har utrolig gode pleiende, fuktighetsgivende og nærende egensakper. Sammen med hydra capsulas er dette en sikker vinner.

5. Øyekrem: emergin C Hypervitalizer Eye cream.
Man skal aldri glemme huden rundt og under øynene! Det er viktig å bruke en krem tilpasset øynene da huden er tynnere og mer ømfintlig.

6. Maske: emerginC Vitality Mask.
Dette er en rik, kremet maske, perfekt for tørr hud. Også denne er kjent for sine nærende og pleiende egenskaper. Masken anbefales å bruke 2 ganger i uken. Å du kan gjerne ha den på over natten, da gjene med en hydra capsula under.

Husk at huden skal renses og smøres både morgen og kveld, hver dag!

Så da håper jeg at huden til alle dere andre som sliter med tørr hud, kan gå både høst og vinter i møte med litt bedre mot!