i Produkter og tips den 30. november 2015 .

Jeg har ett stort problem med huden min, å nå begynner jeg å bli skikkelig lei etter flere år med akne. Jeg har prøvd det meste, uten hell, å nå er det like før jeg gir opp.. Dette er noe som går hardt utover selvtilliten min, jeg føler meg skitten og ekkel i huden, å jeg føler at alle bare ser på kvisene mine. Jeg prøver så godt jeg kan å få dekket de til, men det ser bare ikke bra ut med makeup på huden min sånn som den er nå..

Jeg har store, betente kviser, små kviser, tette porer og innekapslet talg i hele ansiktet. I tillegg er jeg tørr, å huden min er rød og irritert, men jeg blir også blank og fet i T-Zonen. Alt er galt.

Jeg har tidligere gått på medisiner fra legen, disse hjalp på kvisene mens jeg gikk på de, men jeg ble fryktelig tørr og følsom i huden. Å når jeg sluttet på medisinene så kom kvisene tilbake.

Jeg søker desperat hjelp, å håper det finnes noen produkter der ute som kan hjelpe meg.

Miss Perfect.


 

Råd fra eksperten:

Jeg skjønner at dette er en utrolig slitsom og fortvilende situasjon for deg, Miss Perfect. Å som de aller fleste som har problemer med akne over lengre tid, så går det utover selvtilliten.

Akne er en betennelsesykdom i huden. Fet hud og akne kommer i forskjellige stadier, og av forskjellige årsaker. Det som er klassisk for alle som sliter med fet/akne hud, er at huden produserer for mye talg (sebum) dette kan ha genetiske årsaker, men kan også oppstå og  forverres ved hormonell forandring/ubalanse og feil/ingen bruk av produkter. Fet/akne hud er typisk blank, porene er store og tette, huden er irritert, og betente kviser oppstår gjerne. Hos noen setter det seg betennelse dypt nede i porene, under huden som resulterer i store, smertefulle, betente byller.

Men det finnes råd!
I motsetting til hva mange tror skal ikke fet/akne hud behandles med produkter som tørker ut huden, dette vil som regel gjøre vondt verre, da huden vil produsere mer fett for å prøve å smøre den tørre huden. I tillegg vil uttørking av huden gjøre den mer irritert, stram og rød. Man skal derfor bruke produkter som renser og reparerer i dybden uten å tørke ut, å hele veien huske å tilføre et fuktgivende og beroligende produkt, dette vil hjelpe huden å få tilbaken en frisk å sunn balanse.
emerginC har en serie laget spesielt for uren, fet, akne hud. Denne er helt fantastisk, og jeg har sett utrolig mange gode resulteter med disse produktene.

Jeg har her en modell, som skal bruke disse produktene over en periode, slik at vi kan følge henne, og fremgangen i huden hennes. Her kommer det første bildet, dette er tatt før hun begynner med produktene:

 


Som dere ser er huden hennes uren, fet og betent. Huden er irritert, og porene er tette. Hun har i tillegg en del små kviser. Modellen forteller også at huden hennes lett blir tørr, og flasser, å at hun alltid er rød i huden.

Til modellen vår her har jeg laget en hudpleie rutine med produkter fra emerginC som er tilpasset og laget spesielt for denne type hud. Dette er produkter som renser godt, uten å tørke ut. Samtidig som jeg har valgt å legge til to serum, ett til dag og ett til natt. Disse skal gi huden  den fukten den trenger og pleie og reparere huden hennes.

Produktene modellen skal bruke:

Deglazing Cleanser.
Rense krem som rengjør i dypden og fjerner overskuddsfett som ligger på hudens overflate og i porene. Renser huden godt uten å tørke den ut.
Bruk: Morgen og kveld.

Deglazing Toner.
Antibakteriell toner med rensende, sammentrekkende, balanserende, oppfriskende og beroligende effekt.
Bruk: Morgen og kveld.

Active Hydrating Complex.
Fuktighets serum i gele form. Dette er ett serum som kun inneholder fukt. Dette bruker vi fordi modellen vår har fuktfattig hud, å trenger den ekstra fukten.
Bruk: Morgen.

Multi-Vitamin + Retinol Serum.
Fantastisk serum med mange gode egenskaper; fukt, reparerer, roer ned, styrker huden, virker jevnene på hudens tone og tesktur, samt demper rødhet i huden.
Bruk: Kveld.

Complexion Control.
Dette er en kombinert dag/nattkrem for akne hud. Denne kremen er svært balanserende på huden, demper utbrudd og gir lett fukt.
Bruk: Morgen og kveld.

Deglazing Mask.
Dyptrensende leire maske. Peeler huden godt, roer ned og balanserer, trekker til seg overskuddsfett og etterlater huden fisk og matt.
Bruk: 2 ganger i uken.

Blemish Control Tinted.
Dette er ett “rett på flekken” produkt, som legges lokalt på hver enkel kvise, og som tørker ut raskt. I tillegge til å tørke ut kviser, demper den rødhet og dreper aknebakterier.
Bruk: Lokalt, etter behov.

Modellen kommer til å bruke produktene hver dag, morgen og kveld, og jeg kommer til å ta ett nytt bilde av henne hver 2. uke, slik at dere kan få følge med, å se hvordan det går med huden hennes.